Genel

İstanbul Avcılar Açılış Organizasyonu

İstanbul Avcılar Açılış Organizasyonu için aradığınız profesyonel çalışma personellerine sahip bir şirket ise o zaman size etkinlikler için hizmet sağlayabiliriz. İlk gün ki gibi hala heyecanlı hala coşkuluyuz size daime kaliteli hizmetler sunacağımıza emin olabilirsiniz.  Çalışma yaptığımız MARKET, OFİS, KUYUMCU, MAĞAZA AÇILIŞ ORGANİZASYONU için amacımız her yer için kurumsal hizmet sağlamaktır. Her zaman için bizim küçük yada büyük işlerimiz yoktur hepsi ayrı ayrı bizim için değerlidir. Bakış açımız sunduğumuz etkinliklerde hizmet sağlarken tek hedefimiz başarılı olmaktır. Bunun içinde hepimiz biliriz ki  bu işte deneyimli ve bunu sanat gibi düşünen işlerden kaçmayan ekiplerle çalışmak gerekir İşte biz o ekiplerle çalışıyor ve sorunsuz etkinliklerin planlamasını yapıyoruz. Şimdi içinizden peki en başarılı etkinlikler nasıl olur dediğinizi duyar gibiyiz. Tabi en başta ekonomik bütçe geri plan dada yapılacak etkinliklerin neler olacağını bilmek gerekmektedir. Biz bunun için varız sizlere İSTANBUL AVCILAR AÇILIŞ ORGANİZASYON FİRMALARI arasında en doğru kararları alarak başarılar sağlamak için hep yanınızda ocağız.

Tabi öneriler önemli hemen bir örnek ile başlayalım bu Açılış Süsleme olsun öyle güzel bir dekorasyon çalışması yapalım ki Balon Süsleme  ye bir bakan bir daha baksın. İŞ YERİ AÇILIŞLARI bu anlamda çok önemli ilk günden harika bir satış yada harika bir konuk karşılama bunların en başında gelmektedir. Diğer yandan dikkat çekecek olan ise Robot Dansçı, Uzun Tahta Bacak, Açılış Mankeni, Şişme Palyaço Kiralama gibi bir çok seçenek var. Ama en başarı getiren aralarında Pamuk Şeker ve Patlamış Mısır Arabası Kiralama seçenekleri en başta gelmektedir. Sizde yoğun geçmesini isterseniz sizlere burada saydığımız örnekleri sunabiliriz.

Üretseniz olarak dağıtılan bu AÇILIŞ İKRAMLARI tüm halk tarafından oldukça dikkat çekerek çok uzun kuyruklar oluşmasını sağlamaktadır. Bunu iş yeri sahibi olarak önemliler arasına alarak bütçeniz varsa talep etmenizi önermekteyiz. Tabi bir çok ayrıntı var bunları toplayarak sizlere en uygun paketleri oluşturacak olan müşteri temsilcimiz sizlere bir telefon uzaklığındadır. AÇILIŞ ORGANİZASYON FİYATLARI 4000TL  ( 2 dansçıı palyaço kiralama, 1000 adet firma logolu balon, 1 adet mısır arabası kiralama, uzun tahta bacak, fly tüp temini, dj hizmeti, 2 karşılama hostesi 100 metre zincir balon süsleme, müzik sistemi kiralama her şey dahil.). Şimdi sizlere sunacağımız AÇILIŞ KOKTEYLİ bir çok İş yeri Açılışları için uygundur.

Bunlar BUTİK, SATIŞ OFİSİ, PETSHOP,  KLİNİK, SERGİ gibi yerler için kullanabilir ve farklı paketler oluşturmak isterseniz bize yazabilirsiniz. Evet beklediğiniz bir etkinlik olması için sizlere detayları anlatarak başlıyorum. Özellikle bir çok kurumsal marka tarafından talep edilen bu tarz etkinlikler çok başarılı sonuçlara ulaşmaktadır. Hem neden olmasını kendi iş yerinizde konuklarınızı karşılanması sizlere en güzel prestijleri sağlayacaktır. Bunu dış ardada yapabilirsiniz ama bu kadar etkili bir ikram olmaz. Buradaki amaç hem yeni markanızı yada yeri ürünlerinizi tanıtmak hemde herkese bilgi vermektir. Bunu en başarılı yapan ise Karşılama Hostesleri tarafından yapılan tanıtımlar dır.

Gerçek bir tanıtım olmasını sizlere zaten profesyonel İSTANBUL AVCILAR AÇILIŞ KOKTEYL FİRMALARI sunar ve sizlerin en doğru kararları almanızı sağlamaktadır. Her şeyin olduğu gibi doğru müzikleri seçmekte önemlidir mesela bir parti havasında geçmesini istiyorsanız Dj ve Müzik Sistemi Kiralama en doğrusu olacaktır. Ama yok ben daha yumuşak bir ortam istiyorum derseniz o zamanda sizlere Trio Müzik Grubu Kiralama seçenekleri daha faydalı olur. Önemli olan sizin burada ne istediğinizdir içinize sinen bir etkinlik olması için biz çalışmalar yaparak sizlere sunumlar sağlarız.  Zaten buradaki amaç gelen konuklarla ciddi şekilde ilgilenerek sizlere hizmet sağlamaktır.

En başarılı sonuçları almanız için ekibimiz sizin için tüm tecrübesini kullanarak profesyonel hizmet sağlayacağına emin olabilirsiniz. AÇILIŞ KOKTEYL FİYATLARI  4750TL ( 60 metre zincir balon süsleme, 10 adet kokteyl masası, fotoğrafçı kiralama, 2 karşılama hostesi, 100 kişilik soğuk ikramlar açılış kokteyl menüsü, 3 garson temini, dj ve ses sistemi kiralama her şey dahil.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir