Genel

İstanbul Bağcılar Açılış Organizasyonu

İstanbul Bağcılar Açılış Organizasyonu içinde sizlere son sistem ekipmanlar ve tecrübeli çalışan personellerimizle hizmet sağlıyoruz. Amacımız etkinliklerde sizlere en iyi hizmetleri sunarak profesyonel hizmet sağlamaktır. Ses getirecek herkes tarafından dikkatleri üzerine çekecek bir AÇILIŞ ORGANİZASYONU için deneyimli ekibimiz sizleri bekliyor. Buradaki amacımız sizlerin ilk gününde herkes tarafından tanınmasını sağlamaktır. Tabi bunu başarmak kolay değil ama doğru bir etkinlik yapılırsa bu kolayca sağlanır. İlk dış mekanla başlayalım mesela sizin logon uzdaki renklerden Açılış Süsleme yapılırsa harika olur. Onun için up uzun zincir Balon Süsleme yaparak mekanın her yeri sararak çok güzel bir görüntü elde etmiş oluruz.

Sonrasında çalışacak personeller var tabii ki iyi bir DJ Hizmeti ve kurduğumuz Müzik Sistemi Kiralama ekipmanları ile bizler için en güzel kampanyaları, tanıtımları gerçekleştirerek başarılı sonuçlara bir adım daha atmış oluruz. Tabi neredeyse her etkinliklerde gördüğümüz Palyaço Hizmeti özellikle açılışların neşesi olmuştur. Burada etkinlikte hem dans eder hemde bizlerin promosyon ürünlerimizi dağıtımına yardım etmektedir. Bu tarz profesyonel İSTANBUL BAĞCILAR AÇILIŞ ORGANİZASYON FİRMALARI sizlere gerekli bilgileri sunarak bilgi almanızı sağlayacaktır. Tabi seçenek olarak bizde çok fazla etkinlik var bu birazda sizlerin ayırdığı bütçe ile ilgilidir. Eğer en güzel ne derseniz sizlere tabi ki AÇILIŞ İKRAMLARI olur deriz.

Tabi bu Pamuk Şeker ve Patlamış Mısır Arabası Kiralama seçeneklerin en doğrusudur. Tabi sizde iş yerinizin önünde çok uzun kuyruklar olmasını istiyorsanız bu etkinlik tam size göre demektir. Tabi sonrasında robot dansçı, uzun tahta bacak, maskot kiralama, açılış mankeni gibi seçeneklerinizde sunulmaktadır. Sizlerin MAĞAZA, MARKET, CAFE İŞ YERİ AÇILIŞLARI için profesyonel olarak sizlerin hizmetinde olacaktır. Her zaman için sizlere bir telefon uzaklığında olduğumuzu bilmenizi isteriz. İstediğiniz zaman ise gelip istediğiniz yerde sizlere gerekli sunumları yaparak kolayca tercih yapmanızı sağlayabiliriz.

AÇILIŞ ORGANİZASYON FİYATLARI 2750TL  ( patlamış mısır arabası kiralama, 4 adet masa kiralama, 2 kişilik palyaço servisi, dj ve ses sistemi kiralama, 60 metre balon süsleme, 1 kişi maskot kiralama.) Tabi sadece tanıtım değil şirketimiz sizlere AÇILIŞ KOKTEYLİ içinde yardımcı olmaktadır. Artık tüm Türkiye de genel olarak ilk gün tüm dostlar, arkadaşlar davet edilir ve onlara hem yeni açılan mekanı tanıtır  hemde ikramlar sunulmasını istemektedir. Bu anlamda yüzlerce açılışlar gerçekleştirmiş olan şirketimiz sizlere gerekli sunumları yapmaya hazırdır. İlk olarak müzik seçimi yapalım birlikte eğer parti gibi olmasını isterseniz dj yada hoş bir dinleti herkesin kulaklarındaki pası silecek Trio Müzik Grubu tercih etmenizi sağlarız.

Tabi gelecek davetliler bizim için çok önemli onları daha mekana girmeden karşılayacak ve onları masasına götürecek profesyonel Karşılama Hostesleri ekibimiz hizmete hazırdır.  En taze ikramları sunan İSTANBUL BAĞCILAR AÇILIŞ KOKTEYL FİRMALARI içinde bizimde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Tabi her açılışın Catering Hizmeti farklı oluyor bazen mekanın mutfağınından kullanmamız gerekiyor. Seçim yaparken her şeyi dikkatlice bilmek gerekir ve konukların sayısına göre doğru masalarında kurulması gerektiğini unutmayalım. Biz isterseniz mekan geliyor ortamı değerlendiriyor ve ona göre sizlere sunumlar yaparak bilgi almanızı sağlıyoruz.

Tabi birazda bütçeye bağlı burada sizlere sunumları yaparken bu etkende düşünüyoruz.  O yüzden sunum yaparken sürekli olarak paketler değişmektedir her yer için aynı sunumlar yapılmamaktadır. En doğru tercihleri yapmak içinse müşteri danışmanımızla görüşmeniz sizlere bir çok konuda bakış açısı kazandıracaktır. AÇILIŞ KOKTEYL FİYATLARI 4000TL  ( 3 kişilik garson ekibi, 2 kişilik trio müzik grubu, 10 adet bistro masa kiralama, 100 kişilik soğuk ikramlardan oluşan açılış catering menüsü, 1 kişi karşılama hostesi 50 metre açılış balon süsleme.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir